Sedlar. Fredrik Sandberg/TT.
Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Puustinen hoppas trots allt att få de missade miljonerna

Jari Puustinen: Vi för en dialog med Skolverket
2:40 min

Eskilstuna kommun ska utreda varför en ansökan om statliga pengar på 13 miljoner kronor inte registrerades - pengar som kommunen nu kan gå miste om.

Eskilstuna är en av fyra kommuner i landet som missat första omgången av lärarlyftet där staten avsatt pengar för att ge särskilt kvalificerade lärare ett extra lönelyft.

Jari Puustinen, ordförande i barn- och utbildningsnämnden, säger att kommunen undersöker var felet uppstod och ser över sina rutiner. 

– Vi har fyllt i en ansökan och det vi utreder nu är varför den inte blev inlämnad digitalt. Vi tittar på om det var en mänsklig faktor eller något tekniskt. Vi för en dialog med Skolverket och hoppas återställa det på något sätt. Ekonomiskt drabbar det hösten, men lärarna kommer inte att känna av det.

Jari Puustinen säger att det finns ett kapital av eftersom nämnden väntas gå med ett överskott på tio miljoner kronor. Han hoppas att Skolverket ska gå med på att ge kommunen pengarna som kommunen "missade" trots att ansökan inte kom iväg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".