Anna Frölander och Annica Edwall i Nyköpingsstudion.
Foto: Urban Hedqvist/Sveriges Radio

Mediakoll: Om ljud, bild, läsning och så lite allhelgonafeeling

Annica Edwall: Har det funnits vampyrer på riktigt?
3:38 min

Mediakollarna Anna och Annica tipsar om ljud, bild, läsning och så lite allhelgonafeeling

Anna Frölanders tips:

Tidigt varje söndag kan man låta sig väckas till liv genom att lyssna på radioprogrammet "Söndagsintervjun" - ett intressant och ofta berikande program där en offentlig person intervjuas av Martin Wicklin.

Om man är sugen på att titta på fotografier, då främst från bildjournalistikens värld, så kan man göra det på Galleri Kontrast i Stockholm. Just nu pågår en utställning, Framed V, där man kan botanisera i cirka 90 foton av 45 olika fotografer.

Annica Edwalls tips:

Om Anna är morgonpigg är jag mer av en nattuggla och mina tips kommer röra sig bland skuggorna. Så här i Halloween, Allahelgons och Alla Själarsdag är det lätt att skräcka upp sig lite extra. Men har det funnits vampyrer? I Vetenskapens världs senaste avsnitt på SVT grottar man ner sig i just detta tillsammans med arkeologer och historiker.

Tips två är en bok med titeln "Nattens historia", vad har vi haft för oss om natten, vad har den stått för genom tiderna, vilka tankar kommer till oss när världen sover? Skriven Gunnar Broberg, professor i idé- och lärdomshistoria.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".