En 41-årig kvinna och en 18-årig man misstänks för mord och mordförsök på kvinnans föräldrar i en sommarstuga utanför Arboga i början av augusti. Foto: Pavel Koubek/TT.
Vägen till sommarstugan där en man mördades och hans hustru skadades i början av augusti. Foto: Pavel Koubek/TT.

Vapen söks i Eskilstunaån i Arbogautredningen

Polisen har idag sökt efter ett vapen i Eskilstunaån med hjälp av dykare. Sökningen är en del av utredningen om mordet och mordförsöket i Arboga.

Polisens dykare har fått uppdraget att genomsöka avgränsade områden som är intressanta i mordutredningen.

Dykningarna kommer att fortsätta tills de områden som är intressanta är genomsökta.

–  Syftet med att använda dykarna i Eskilstunaån är att vi söker efter föremål som kan vara intressanta i Arbogautredningen, säger kammaråklagare Jessica Wenna i ett pressmeddelande.

En 41-årig kvinna och en 18-årig man är sedan tidigare häktade på sannolika skäl misstänkta för mordet och mordförsöket.

Polisen har ännu inte offentliggjort vilket vapen som användes vid mordet och mordförsöket.

Polisen uppger också att det under häktestiden framkommit att de båda misstänkta försökt kommunicera med varandra genom skrivna lappar. Lappar har hittats i ett gemensamhetsutrymme och i en av de häktades utrymme.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".