Jennifer i bilen
Jennifer och hennes två barn satt fast i 14 timmar. Foto: Privat.
Snövädret över Stockholm

Nyköpingstjej fast i snökaoset i 14 timmar med två barn i bilen

"Det har varit som att köra på potatismos"
3:14 min

Hon skulle till Stockholm på kurs. Men snöovädret satte stopp. I 14 timmar blev Jennifer och hennes två barn från Nyköping fast i bilen.

– Många lastbilar hade kört fast. Ingen rörde sig överhuvudtaget när jag kom till Liljeholmen. Där stod vi i tio timmar, säger Jennifer Lovehav. 

Hon började sin resa i Nyköping under onsdagsmorgonen. Målet var en kurs i Stockholm. I bilen fanns också Jennifers två barn, som skulle till morföräldrarna. 

Men resan tog betydligt längre än den dryga timme som resan brukar ta. I totalt 14 timmar blev familjen sittande i bilen. 

– Jag hade ju inte en tanke på att packa matsäck till resan. Jag hade inget vatten. Jag hade ingenting. Men en snäll man kom och gav oss vatten. 

Hur har hjälpsamheten bland bilisterna varit?

– Den har varit väldigt fin. Det har också skapats Facebook-grupper som hjälpt till. 

Hur upplever du snöröjningen i Stockholm? 

– Katastrofal. Det har varit fruktansvärt, det har varit som att köra på potatismos. Men många har inte satt på vinterdäcken, man har helt enkelt inte varit förberedda på det här väglaget, säger Jennifer Lovehav. 

Hur ska det bli att krypa i säng efter den här dagen?

– Det ska bli så skönt. Jag ska upp om tre timmar igen för att resa till Nacka. Jag ska vara ute i god tid. Men jag är glad att barnen mår bra efter den här dagen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".