Ulrika Klang, verksamhetschef för fritidsgårdarna i Strängnäs kommun.
Fritidsgårdschef Ulrika Klang i Strängnäs Fritidsgårds nya lokaler. Foto: Robin Gustafsson/Sverigesradio

Nyinvigning för Strängnäs fritidsgård

Ulrika Klang: Vi har fixat och donat och det är jättefint nu, det ska bli jätteroligt.
1:32 min

På fredagen slår Strängnäs Fritidsgår upp portarna i nya lokaler. Ökat bidrag från kommunen innebär också mer personal och fler aktiviteter.

Kommunen drev tidigare en fritidsgård i lokaler som lånades av Kyrkan. Men kontraktet tog slut och sen i somras har det inte funnits någon lokal att vistas i. Förrän idag.

De nyrenoverade lokalerna bredvid Kulturskolan i Strängnäs slår upp portarna idag.

– Det här har vi gått och väntat på länge. Vi har fixat och donat och det är jättefint nu, det ska bli jätteroligt. Vi kommer också ha några överraskningar och tävlingar för att bjuda på något extra, men det är bara roligt att kunna erbjuda en fritidsgård igen, säger Ulrika Klang som är Fritidsgårdschef i Strängnäs kommun.

Fritidsgårdsverksamheten i Strängnäs kommer få mera pengar från kommunen nästa år, vad kommer det innebära för er?

– Enkelt är det så att vi har möjlighet att ha mer personal som betyder att vi kan ha mer verksamhet som gruppverksamhet och att vi kan förflytta oss ibland. Det är absolut bra för verksamheten i Strängnäs, säger Ulrika Klang.

Fritidsgården kommer ha öppet från klockan 17.00 till 21.30 på vardagar förutom på fredagar när man har öppet en och en halv timme extra på kvällen. På helger kommer det bara vara öppet någon lördag då och då trots att efterfrågan är större enligt Ulrika Klang.

– Jag vet att ungdomarna vill ha öppet varje lördag men det är svårt att få till, säger Ulrika Klang.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".