Villa brann ned i Bettna vid lunchtid på söndagen.
Foto: Foto: Pontus Stenberg

Villa brann ned i Bettna

En brand i en villa i Bettna mellan Flen och Nyköping bröt ut vid lunchtid på söndagen. Enligt räddningschefen Kjell-Åke Källström så var villan snabbt helt övertänd och gick inte att rädda.

Redan när den första brandbilen var på plats strax efter klockan 13 stod lågorna höga ut från en vägg, och en halvtimme senare var villan helt övertänd, enligt räddningschefen i Flen, Kjell-Åke Källström.

– Byggnaden går inte att rädda, vårt arbete går helt ut på att hindra spridning av branden till intilliggande byggnader, säger Kjell-Åke Källström.

Byggnaden var, enligt räddningsledningen tom, när branden bröt ut, det  fanns inga människor där, något som också bekräftas av polis.

Rökdykare har varit inne och kunnat rädda vissa värdeföremål och föremål med affektionsvärde så som fotoalbum och liknande, enligt Kjell-Åke Källström.

Branden uppstod, enligt polisen, på baksidan av huset, men det är oklart hur branden uppstod. 

Polisen har i nuläget inga misstankar om brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".