Olivia Schough. Foto: Fredrik Blomberg/Sveriges Radio.
1 av 2
Olivia Schough. Foto: Fredrik Blomberg/Sveriges Radio.
Eskilstuna United.
2 av 2
Det blev förlust för Eskilstuna United. Foto: Claudio Bresciani/TT

Eskilstuna utslaget ur Champions League

Olivia Schough: Det var jobbigt
5:19 min

Det blir bara ett svenskt lag i kvartsfinal i Champions League. För Eskilstuna tog det stopp - rejält - mot Wolfsburg i åttondelsfinalen.

– Det var jobbigt, men vi spelar upp oss från förra veckan, mer kompakt, vi försöker, men vi möter ett världslag och det visar siffrorna, säger Olivia Schough i Eskilstuna United.

Det tyska laget, som vunnit turneringen två gånger och var i final förra säsongen, hade 5-1 att gå på efter det första mötet i Eskilstuna. Och det blev inte spännande i returen heller.

Nilla Fischers Wolfsburg dominerade totalt även på hemmaplan och vann avslutsstatistiken med förkrossande 27-3, hörnstatistiken med 13-1 - och själva matchen med 3-0.

Laura Dickenmann gav hemmalaget ledningen i den 38:e minuten och Zsanett Jakabfi, som satte fyra av målen på Tunavallen, ökade på till 2-0 i den andra halvleken. Det var ungerskans åttonde mål i Champions League den här säsongen och tar henne upp i ledning i skytteligan.

Eskilstuna stod ändå emot bra i 38 minuter då 1-0-målet kom och till skillnad mot hemma förra veckan pressade laget Wolfsburg högre upp i planen och lyckades hålla nere siffrorna. Men i slutet av matchen orkade eskilstunalaget inte stå emot längre. Det rann i väg och blev "bara" 3-0.

Viktor Eriksson, tränare i Eskilstuna United var mer nöjd med resultatet på bortaplan jämfört med den första matchen.

– Vi står upp bra och gör en bra match och jobbar och sliter mot en väldigtg bra moståndare, men det hade känts bättre för själen med 2-0. Vi får slita kopiöst och orkar inte mot slutet.

Vanessa Bernauer satte sedan 3-0, och Wolfsburg går vidare med totalt 8-1. Vi har en fantastisk bra säsong bakom oss. Det är viktigt att glädjas med den framgången och inte bli allt för nedslagna i den här stunden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".