Föttern på fotbollsplan
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Föreningsliv – en generationsfråga?

Carina Löfving Lundin, KIF Basket: Dagens unga vet nog inte riktigt
0:38 min

Många idrottsföreningar i länet har brister i styrelsearbetet. En generationsfråga, menar ordföranden i Katrineholm IF, som vill se att äldre medlemars kunskap sprids.

– Min generation är uppväxta i det här, vad det innebär att vara en föreningsmedlem. Men dagens unga vet nog inte riktigt, säger Carina Löfving Lundin, ordförande i KIF Basket.

– Man tror att "Mamma och pappa betalar för mig, nu ska jag spela basket", sen är det bra med det. Men så är det inte riktigt, säger hon.

I helgen var KIF Basket på Sörmlandsidrottens träningsläger, för att lära sig mer om hur styrelsearbetet i föreningen kan förbättras. Nu vill Carina Löfving Lundin jobba på att sprida det de lärt sig till yngre medlemmar.

– Där har vi ett jättejobb framför oss. Att sprida föreningskunskap. Vad handlar det om, och hur ska det fungera för att vi ska få det här att rulla på i många år framåt också, säger hon.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".