Kammaråklagare Jessica Wenna i Västerås.
En av åklagarna i målet, kammaråklagare Jessica Wenna i Västerås. Foto: Pavel Koubek/TT

Åtal dröjer i Arbogafallet

Åklagarna i utredningen om det så kallade sommarstugemordet i Arboga begär ytterligare utredningstid.

Åklagarna har idag begärt hos tingsrätten att de båda misstänkta ska fortsätta vara häktade i ytterligare en månad, till den 21 december.

Det var den 3 augusti i år som den misstänkta kvinnans pappa hittades död i en sommarstuga utanför Arboga och kvinnans mamma hittades svårt skadad. Även kvinnans sambo är misstänkt för mordet och mordförsöket.

Den 41-åriga kvinnan är också misstänkt för att ha orsakat sin tidigare makes död, även det i Arboga. För att utreda detta öppnade polisen nyligen mannens grav. 

Polisen hoppas på ytterligare en pusselbit i den mycket omfattande utredning som rör mordet. Men svar från obduktionen dröjer sannolikt till nästa vecka, rapporterar Expressen.

Kroppen som nu obduceras tillhör ex-maken till den 41-åriga kvinna som misstänks för mordet på sin far, och mordförsök på sin mor, i en sommarstuga utanför Arboga i augusti i år.

I samband med polisutredningen av mordet utreds även ex-makens död och det är som ett led i den utredningen som mannens grav har öppnats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".