Tunavallen i Eskilstuna.
1 av 2
Foto: Linnéa Wannefors/Sveriges Radio
Publikrekord på Tunavallen när Eskilstuna United mötte Rosengård. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio
2 av 2
Publikrekord på Tunavallen när Eskilstuna United mötte Rosengård. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio

Så ska alla fotbollslagen samsas på Tunavallen

Per Liljeroos om fotbollsklubbarnas möte om Tunavallen
3:33 min

I och med AFC Uniteds intåg i Eskilstuna nästa år så är det fyra klubbar som nu ska fördela tiden på hemarenan.

 Nästa år flyttar AFC United från Solna till Eskilstuna, och börjar därmed träna och spela sina hemmamatcher på Eskilstuna-arenan Tunavallen.

Det innebär också att det då blir fyra lag som ska samsas om planen. AFC United, Eskilstuna United, Eskilstuna City och IFK Eskilstuna. Lagen träffade kommunen på ett möte på onsdagskvällen för att diskutera hur detta ska gå till.

Det har tidigare förekommit rykten om att detta innebär att både Eskilstuna City och IFK kommer bli utkastade från arenan. Något som Eskilstuna City dementerar.

– Det har aldrig stämt. Det är något som kommit från rykten, säger Citys ordförande Per Liljeroos.

Eskilstuna City kommer däremot hamna på tredjeplats när det kommer till att välja träningstider på vallen. Först väljer Eskilstuna United, följt av AFC. Men Per Liljeroos tror inte det kommer bli trångt med fyra lag på arenan.

 – Både AFC och United tränar på dagtid eller sen eftermiddag. City och IFK tränar på kvällstid. Det kan vara någon kvällsmatch ibland som gör att vi får flytta på oss, men så har det alltid varit, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".