Joakim Berg på scenen vid första konserten under avskedsturnén. Foto Stina Stjernkvist/TT.
Joakim Berg på scenen vid första konserten i Linköping under avskedsturnén. Foto Stina Stjernkvist/TT. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Kent ställde in konsert i Köpenhamn

Rockgruppen Kent ställde igår in en konsert i Köpenhamn sedan sångaren och gitarristen Joakim Berg fått problem med stämbanden.

Han skrev själv på gruppens hemsida att han fått en virusinfektion på stämbanden och att läkare avrått honom från att genomföra konserten eftersom det skulle kunna ha äventyrat resten av turnén som avslutas en vecka före jul. Konserten är nu flyttad till 4 december.

"Jag har en virusinfektion på stämbanden, som började i en lätt förkylning. Expertläkaren jag träffade idag avrådde starkt från att genomföra konserten ikväll. Att sjunga i mitt tillstånd skulle mycket sannolikt leda till komplikationer (exempelvis sår på stämbanden) och kunna äventyra resten av årets konserter. Ingen är ledsnare än jag för att det inte gick att genomföra kvällens spelning i Köpenhamn. Jag försökte in i det sista".

Fans som tagit sig till Danmark uttryckte sin besvikelse på sociala medier, men många hade också stor förståelse. Andra tyckte att Kent kunde ha kommit med beskedet tidigare.

Kent är ute på sin avskedsturné, som inleddes i Linköping den 23 september och avslutas i Stockholm den 17 december. Bandets nästa planerade spelning hålls i Karlstad den 2 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".