Tredelad bild, till vänster Camilla Ståhl Back, i mitten bild på skolmat, till höger Jörgen Danielsson.
Camilla Ståhl Back minns lappkojsen med fasa. Jörgen Danielsson fick ibland gröna potatisar. Foto: Björn Olsson / TT / Linnéa Wannefors /Sveriges Radio

Hårda leverbiffar och lapskojs – så minns lyssnarna skolmaten

"Knäckebröd med aromatkrydda var alltid ett alternativ"
1:30 min

Telefonsvararen går varm. Många vill berätta minnen från skolbespisningen – både bra och dåliga.

Jörgen Danielsson gick på Fröslundaskolan i Eskilstuna när han var liten.

– Det var gröna potatisar, mat som tog slut och hårda leverbiffar. Man brukade undvika maten, säger han.

Camilla Ståhl Back minns särskilt en rätt med fasa från skoltiden i Köping.

– Lapskojs, jag säger bara det, säger hon och skrattar.

Men där går åsikterna isär.

 – Lapskojs med rödbetor var jättegott. Jag har försökt laga det själv några gånger men det smakar inte alls likadant, säger Peter som ringt in till P4 Sörmlands telefonsvarare.

Hur minns du skolmaten? Ring telefonsvararen och berätta på nummer: 016 16 16 16

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".