Barn ritar på en förskola Foto: Janerik Henriksson / TT /
Foto: Janerik Henriksson/TT.

Förskoleuppror i Eskilstuna

Förskolläraren Kicki Ahlros: Det är en ohållbar situation
5:52 min

I Eskilstuna har förskolläraren Kicki Ahlros startat protester mot för stora barngrupper i förskolorna. Hon har skrivit ett öppet brev till ansvariga för förskolan i kommunen.

Hon menar att barngrupperna är för stora och att personalen går på knäna. Därför har hon nu startat Förskoleupproret Eskilstuna i sociala medier, rapporterar SVT Nyheter Sörmland.

– Det är en ohållbar situation på flera förskolor i Eskilstuna, det måste göras nått, det kan inte fortsätta, det blir en otrygg verksamhet, säger förskolläraren Kicki Ahlros, som är föräldraledig förskollärare och själv har ett barn på förskolan.

Häromdagen vågade hon inte lämna sitt barn på förskolan eftersom flera ur personalen var borta och det fanns bara två anställda på 23 barn den dagen.

 

– Barngruppsstorlekarna är för stora. Det är på tok för mycket i Eskilstuna med 23 barn per tre anställda. I och med det blir det stor arbetsbelastning och det tar kraft och energi eftersom det finns kringuppgifter också. Man måste få ner barngruppernas storlek. Vi kan inte bedriva en bra verksamhet o ch ge barnen trygghet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".