Fasadbild på Västmanlands Tingsrätt i Västerås
Västmanlands Tingsrätt i Västerås. Foto: Karina Morberg/SR

Arbogafallet: 41-åriga kvinnan misstänks för mord på före detta maken

Amanda Hikes, kvinnans försvarare: Kvinnan nekar till anklagelserna
1:49 min

Den 41-åriga kvinna från Eskilstuna som misstänks för mord på sin pappa och mordförsök på sin mamma i Arboga har nu delgivits misstanke om mord också på sin tidigare make.

Maken hittades drunknad utanför Arboga i augusti 2015.

– Kvinnan har förhörts i dag den 1 december och har i samband med förhöret delgivits att hon är skäligen misstänkt för mord på maken. Hon förnekar brott, säger kammaråklagare Johan Fahlander vid åklagarkammaren i Västerås.

Eftersom förundersökningen pågår råder sekretess och därför vill kammaråklagaren ännu inte lämna mer information om vilken bevisning som finns eller hur den ska värderas.

Kvinnans advokat Amanda Hikes säger att 41-åringen nekar till anklagelserna. Kvinnan är skäligen misstänkt, vilket är den lägre graden av misstanke.

– Det tyder på att det inte förmodligen finns så mycket bevis mot henne kan man tänka sig, säger hon till P4 Västmanland.

Mannen hittades död i närheten av den sommarstuga där den 41-åriga kvinnans pappa dödades i augusti i år.

Maken, som var i 40-årsåldern, ska ha varit fullt frisk och låg på bara en meters djup.

Makens grav öppnades nyligen och kroppen har genomgått en andra rättsmedicinsk undersökning. Enligt Petra Almqvist på rättsmedicinalverket går det att spåra eventuella gifter flera år bakåt genom offrets hår.

Beskedet i dag välkomnas av det försäkringsbolag som redan sedan mannens död misstänkte att det kunde röra sig om ett mord.

Relaterat

Mer om Sommarstugemordet utanför Arboga

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".