Dans i Tealokalen i Flen.
1 av 4
Foto: Kerstin Svenson.
Dans i Tealokalen i Flen.
2 av 4
Foto: Kerstin Svenson.
Fötter och ben.
3 av 4
När sjalarna är av vill kvinnorna inte bli fotograferade. Foto: Kerstin Svenson.
Ninni Lundberg Lotto Letengus.
4 av 4
Ninni Lundberg Lotto Letengus. Foto: Kerstin Svenson.
Serien Idrott och integration

När gardinerna är fördragna dansar kvinnorna med utsläppt hår

”Vi kan slänga av våra heltäckande kläder när vi kommer hit”
8:56 min

I den stora samlingssalen i Tealokalen i Flen har AnnaKarin Karlson och Gunnel Källstedt dragit för gardinerna för de stora fönstren. Här ska dansas!

Varje måndagskväll är det dansdags i Flen, ett projekt som Friskis och Svettis och NBV arrangerar tillsammans med integrationsprojektet ”Språkvän” i kommunen. Hit välkomnar de kvinnor i alla åldrar och från olika länder för att prova på olika danser.

– Vi som lever här i Flen måste lära känna varandra och få veta mera om olika kulturer, säger Raschmad som kommer från Somalia. Det var hon som tog initiativet och efterfrågade danskursen.

När alla kvinnorna är på plats och dörrarna är ordentligt stängda drar alla som har sjalar på huvudet av sig dem och låter håret hänga fritt. Under sina heltäckande kläder bär de smidiga träningskläder som de tränar i när inga män är närvarande.

– Jag är nog mer tolerant nu än vad jag varit. Förut tänkte jag att de svepte in sig helt och hållet men nu gör det mig ingenting, säger Ninni Lundberg som är en av få svenska kvinnor i gruppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".