Ett barn är på väg att kliva på bussen vid snöig landsväg. Foto: Petra Levinson/Sveriges Radio.
Foto: Petra Levinson/Sveriges Radio.

Nya busstider från och med idag

"Exempelvis Läggesta i Strängnäs, där har vi fått göra rätt stora förändringar"
1:09 min

Idag börjar nya busstidtabeller gälla i Sörmland. Den största förändringen är samordningen med de nya tågtiderna som börjar gälla i morgon måndag.

 - Där har vi fått anpassa busstrafiken i rätt stor utsträckning i hela länet. Se över bytestider, se till att vi kör fram till så många tåg turer som möjligt och att vi har rätt kapacitet där det behövs. Exempelvis Läggesta i Strängnäs, där har vi fått göra rätt stora förändringar för att få till trafiken då de gjorde rätt stora förändringar för tågen där, säger Daniel Godeau som är Trafikutvecklare på Sörmlandstrafiken. 

Enligt Daniel Godeau ökar förändringen antalet avgångar snarare än minskar men att någon tur här och där kan ha blivit indragen.

Den enda linje som blivit helt indragen är 502 där resande mellan Trosa och Vanghärad hänvisas till övriga linjer och sträckan har ersatts med skolskjuts till de som behöver. Utöver anpassning till nya tågtider handlar det också om att resenärerna blivit fler.

- Vi måste haka på och se till att vi kör buss där folk vill åka. Förra året hade vi 10 miljoner resande och det nådde vi lite tidigare än förra året så vi har ökat i år igen, säger Daniel Godeau.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".