Jan Petersson, bredbandskoordinator, länsstyrelsen. Foto: Per Thyrén/Sveriges Radio.
Jan Petersson, länsstyresens bredbandskoordinator. Foto: Per Thyrén/Sveriges Radio.

Hård konkurrens om stöd för utbyggnad av bredband

"Marknadens aktörer visar större intresse"
1:50 min

Det har varit stor efterfrågan på statligt stöd till utbyggnad av bredband på landsbygden. Det har gjort att vissa blivit utan, men länsstyrelsen är beredd att fortsätta dialogen med olika parter.

– Det är de större projekten, byalag med över 200 deltagare, som gynnas av stödet och hittills har det varit så hård konkurrens om medlen, så det är endast de som har fått ta del av det, säger Jan Petersson, bredbandssamordnare på länsstyrelsen.

Men han säger att diskussioner finns runt om i landet, om att även mindre orter behöver stöd och att länsstyrelsen kommer att fortsätta försöka hitta lösningar. Har menar att marknadens aktörer visar ett större intresse för landsbygden numera.

– Det har skett en stor utveckling bara det senaste året och på länsstyrelsen har vi gärna en dialog med marknadsaktörer och sådana här områden, för att se om vi kan hitta vägar framåt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".