Kent pressbild
1 av 4
Kent tar farväl den här veckan. Foto: Peter Gehrke. Pressbild.
Carolina Wallin Perez. Foto: Anders Wiklund / TT
2 av 4
Carolina Wallin Perez. Foto: Anders Wiklund / TT
Ida Redig gäst i P5 STHLM.
3 av 4
Ida Redig. Foto: Fredrik Eliasson/Sveriges Radio
Nira K pressbild
4 av 4
Nira K pressbild

Kent hyllas i P4 dagen före sista konserten

Trailer: Kent Special i Musikplats Stockholm
0:49 min

Inför sin avskedskonsert i Stockholm hyllas Kent på fredag bland annat med en livekonsert där artisterna Carolina Wallin-Pérez, Ida Redig och Nira K gör personliga tolkningar av bandets låtar.

På lördag säger Kent adjö när höstens stora avskedsturné når sin final i Stockholm.

Dagen före sänder P4 Sörmland den livekonsert med personliga tolkningar som P4 Stockholms program Musikplats Stockholm arrangerar mellan 12 och 13.

Carolina Wallin-Pérez hyllades av Kent-medlemmarna själva för sitt album Pärlor Och Svin med jazztolkningar av deras låtar. Det var 2009 och just nu är Carolina med i kören på Kents avskedsturné.

Den nya artisten Nira K har Kent som stor inspirationskälla och artisten och prodecenten Ida Redig har jobbat med Jocke Berg, medverkat på Kent Fest och har tidigare tolkat Kents musik.

Konserten börjar klockan 12.10 och sänds från Radiohuset, Stockholm. Fritt inträde om du vill se på plats, först till kvarn! Läs mer i Musikplats Stockholms Konsertkalender.

Mer om Musikplats Stockholm här

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".