Annica Edwall och Anna Frölander.
Annica Edwall och Anna Frölander. Foto: Urban Hedqvist/Sveriges Radio.

Mediakoll om nakenhet och hoppfulla nyheter

"Man kan få funderingar själv kring sitt eget förhållande till prylar"
4:06 min

Skulle du klara dig utan alla dina saker i en månad? Om det handlar reality tv-serien Naken som är ett av dagens tips.

Anna Frölanders tips:

  • Och tiden blir ett förunderligt ting är en fotobok med ett urval av fotografen Sune Jonssons bilder. Bilder som ofta skildrar människor och platser från Västerbotten där tiden tycks ha stannat. Men som samtidigt påminner om tidens obevekliga gång, om gapet mellan då och nu.
  • Naken är en reality tv-serie där fyra människor deltar i ett experiment som går ut på att de blir av med alla sina saker under en månad. Allt deltagarna äger låses in i en container och så får de hämta ut en sak varje dag. En serie som får en att börja fundera över sitt eget förhållande till saker och konsumtion.

Annica Edwalls tips:

  • Det som ger hoppet liv - en bok av Lars Björklund. Under många år arbetade han som sjukhuspräst och har en rik erfarenhet av att möta människor i sorg och kris. I boken har han samlat sina kloka och varma insikter, blandat med sina egna dikter. "Livet kan få liv igen", men det kräver vissa förutsättningar.
  • Hopp i P1 - ett förträffligt litet radioprogram som handlar om vetenskapens faktiska förbättringar för planeten och våra liv. Och ja, det ingjuter faktiskt en smula hopp om framtiden, ett litet radioljus bland vår tids övriga, ganska dystra nyhetsflöde.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".