Landtinget Sörmlands inlägg om bröstmjölk, bredvid en bild på flaska med bröstmjölk.
Landstingets inlägg har delats hundratals gånger sen den lades ut på kvällen. Foto: Skärmdump Landstinget Sörmlands facebooksida/ ADAM IHSE / TT

Landstingets bröstmjölks-inlägg gör succé på sociala medier

Jenny Lindell på neonatalavdelningen: Vi bara gläds och inväntar att folk kontaktar oss
1:11 min

Landstinget Sörmlands vädjan om fler bröstmjölksdonatorer har snabbt fått många reaktioner på sociala medier.

Det råder akut brist på bröstmjölk på Mälarsjukhusets neonatalavdelning. Det är kontentan av ett inlägg på Facebook som Landstinget Sörmland publicerade på torsdagen.

I inlägget söker de också efter fler personer som kan donera bröstmjölk till avdelningen.

Inlägget fick snabbt spridning, och hade på fredagseftermiddagen nått över 1700 delningar och över 100 kommentarer.

 – Det är helt enormt. Vi bara gläds och inväntar att folk kontaktar oss. Och folk har börjat ringa, säger Jenny Lindell, biträdandet vårdenhetschef på Mälarsjukhusets neonatalavdelning.

Anledningen till bröstmjölksbristen är enligt Jenny Lindell ett högt tryck på avdelningen, samtidigt som antalet donatorer är få.

– Man kan bara lämna bröstmjölk under sina första tre månader efter man har fått barn. Sen håller sig mjölken bara sex månader i frysen, säger Jenny Lindell.

Nu är förhoppningarna höga att efterfrågan på sociala medier ska ge resultat.

– Med tanke på den respons vi fått på Facebook så hoppas vi verkligen att de som har möjlighet tar sig tid och kontaktar oss, säger Jenny Lindell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".