Ljusbärare Julia Christensson 2016
Foto: Linneá Wannefors/Sveriges Radio Sörmland
Ljusbärare 2016 / Publiknätverket

Fotbollstränaren som är oumbärlig för Vingåkers IF

Julia Christensson: Det viktigaste är att se alla spelare
2:44 min

Julia Christensson är fotbollstränaren som inte bara brinner för sin klubb och dess medlemmar, hon engagerar sig även i mycket annat.

Hon har bara varit fotbollstränare ett par år, men 20-åriga Julia Christensson är redan oumbärlig för Vingåkers IF.

Och förutom att leda fotbollslag, anordna fotbollsskola och sköta föreningens kansli är hon även med och anordnar marknaden i Vingåker.

Hon är även engagerad och avslappnad och får alltid de runt omkring sig att skratta, vilket gör henne väldigt omtyckt.

– Det viktigaste är att se alla spelare och låta alla få synas. Jag hälsar på alla innan träningen och frågar om de har haft en bra vecka och hur de har det i skolan, säger Julia Christensson.

Det är ni lyssnare som har nominerat ljusbärare från er omgivning. Stort tack! 

Nominering:

Jag vill nominera Julia Christensson till årets ljusbärare.

Julia är en tjej på 20 år, men har varit ledare i Vingåkers IF sedan hon var 16 år.

Hon är alltid avslappnad och lätt att ha och göra med vilket gör att hon alltid får folk att skratta och är väldigt omtyckt av alla.

Hon hjälper alltid till där det behövs, bland annat är hon med och anordnar marknaden i Vingåker, fotbollsskolan där 130 barn deltog 2016, föreningens futsalcup som pågår i 3 dagar (hon är alltid närvarande under alla dagar!) med ca 50 deltagande ungdomslag. Hon sköter föreningens kansli, hemsida samt sociala medier.

Julia är även ledare för ett pojklag i föreningen och när hon tog över laget för knappt två år sedan fanns 4-5 spelare att tillgå. Idag består laget av 15-20 spelare (där flertalet har invandrarbakgrund) mycket tack vare Julias engagemang och positiva attityd.

Detta är en del av de åtaganden som Julia med glädje utför, vilket ger föreningen och dess medlemmar en oumbärlig eldsjäl.

En bättre ljusbärare har i alla fall undertecknad svårt att beskriva.

Mer om P4 Sörmlands ljusbärare

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".