Yrkesförarutbildning försenad

Flera hundra arbetslösa och deltidsanställda i Sörmland har fått vänta, i vissa fall upp till flera månader, på att få gå en yrkesförarutbildning genom Arbetsförmedlingen. Utbildningen är fördröjd på grund av en rättslig tvist om Länsarbetsnämndens upphandling av den.
Ett av företagen som ansökt om att leda yrkesförarutbildningen har överklagat Länsarbetsnämndens beslut om vem som ska sköta utbildningen till Länsrätten, eftersom företaget anser att upphandlingen gått felaktigt till. Därför har kursstarten, som var planerad till mitten av februari, försenats kraftigt. Upphandlingen gäller upp till 310 utbildningsplatser, men det är oklart hur många arbetslösa som hann få klartecken att gå utbildningen innan kursstarten sköts upp. Arbetsförmedlingen tar nu till alternativa lösningar för vissa av de arbetslösa som ska gå yrkesförarutbildningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".