Joakim Berg i Kent på scenen. Foto: Stian Lysberg/TT.
Joakim Berg i Kent tröttnade på att vara en offentlig person vilket var en av orsakerna till att gruppen upplöstes. Foto: Stian Lysberg/TT.

Joakim Berg är trött på att vara en offentlig person

Igår kväll visades den andra och sista delen av dokumentären om rockgruppen Kents sista år i SVT, Vi är inte längre där. Bland annat framkom att sångaren Joakim Berg är trött på att vara en offentlig person.

Det är musikjournalisten Per Sinding-Larsen som följt gruppen under en längre tid och i två delar dokumentär speglar han Kents sista år.

Det framgår av dokumentären att bandet lade ner av olika skäl, bland annat att bandets frontman, sångaren och gitarristen Joakim Berg är trött på att stå i rampljuset och vara en offentlig person och att vara borta från familjen. Hittills har det inte varit officiellt varför bandet slutade.

– Det finns inte ett svar bara. Ett av svaren är att jag inte mår bra av att vara artist", sa Joakim Berg till SVT.

Han sa att det känns som ett fängelse, att han inte gillar att bli igenkänd. Det har också i tidigare intervjuer framkommit att han inte vill avslöja något om sitt privatliv.

 

Det framkom också att den tidigare gitarristen Harri Mänty tvingades sluta på grund av alkoholproblem för tio år sedan. Beskedet 2006 var att han själv valde att sluta. Det har också funnits uppgifter om att de ville gå olika vägar musikaliskt.

– Vi skrev en pressrelease om att jag valt att hoppa av, men så var det inte. Det var ju en sorts överenskommelse för att inte störa, sa Mänty till SVT.

Det är känt att Kent-medlemmarna festade mycket under turnéerna.

– Det var inte sunt många gånger. Jag halkade till i livet lite grann och sen klarade jag mig inte att ta mig upp inom avtalad tid. Jag stod inte ut med någon i hela världen, men framförallt stod ingen ut med mig.

P4 Sörmland har tidigare varit i kontakt med Mänty inför Kents sista konsert den 17 december för att prata om åren i Kent, men han sa nej.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".