Olof Jonmyren och en karta på den föreslagna storregionen.
Olof Jonmyren är ledarskribent på SN. Foto: Katarina Wahlström / Grafik: Liv Widell / Sveriges Radio.

Svealandsregionens fall utmärkte nyhetsåret 2016

Olof Jonmyren: Ett praktfiasko ingen ville ha
8:13 min

Susanne Nyström, ledarskribent på Eskilstuna Kuriren och Katrineholms Kuriren och Olof Jonmyren från Sörmlands Nyheter gästade P4 Sörmland.

 – Ett försök att hitta ett sätt att effektivisera hur vi hanterar våra skattemedel, men som hanterades oerhört valhänt och som slutade med ett praktfiasko skulle man kunna säga, säger Södermanlands Nyheters ledarskribent Olof Jonmyren om planerna på att dela in Sverige i flera Storregioner. En plan som föll tidigare i år.

Susanne Nyström, ledarskribent på Eskilstuna Kuriren och Katrineholms Kuriren, tänker på en annan sak när hon tänker på nyhetsåret 2016.

Nämligen domen i Nyköpings tingsrätt, där barnmorskan Linda Steen förlorade mot Landstinget Sörmland. Steen hade stämt Landstinget eftersom hon inte fick jobb på kvinnokliniken då hon inte vill utföra aborter 

 – När man börjar blanda in samvetsfrihet i vården så leder det till att det blir svårare för kvinnor att utföra abort. Domen kommer väl överklagas, men jag hoppas att det här utslaget kommer stå fast, säger Susanne Nyström om domen.

Relaterat

Mer om Regionfrågan - P4 Sörmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".