Göran Dahlström,(S), ks-ordf Katrineholm. Foto: Per Thyrén/Sveriges Radio.
Foto: Per Thyrén/Sveriges Radio.

Dahlström (S) efter granatattacken: Sånt här avskum måste straffas hårt

"En attack mot demokratin"
4:18 min

Granatattacken mot polisstationen i Katrineholm var en attack mot demokratin, enligt kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S).

Göran Dahlström ser mycket allvarligt på granatattacken som förstörde entrén och tre bilar vid polisstationen i Katrineholm. Han säger det är något som inte får hända och han drar sig inte för att beteckna personen eller personerna bakom som avskum.

Göran Dahlström vill att den som gjort angreppet ska straffas hårt. Och han menar att lagstiftningen måste ses över, så att straffen för attacker mot blåljuspersonal blir än mer avskräckande.

Enligt Göran Dahlström så orsakar den här typen av händelser otrygghet i samhället, något som han menar är gärningsmännens syfte med dem.

– Jag vet ju kanske mer än andra också vad det finns för människor bara i Katrineholm som skulle kunna tänka sig utföra sånt här. Jag vet ju också vad det finns för människor i Sverige som skulle kunna tänka sig utföra såna här saker. Och det här måste vi sätta stopp för, det får inte fortsätta, säger Göran Dahlström.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".