Sarita Hotti (S): Fastighetsmässan i Cannes ger investeringar i Eskilstuna

2:50 min

Idag åker fem högt uppsatta tjänstemän och en toppolitiker till fastighetsmässan i Cannes i Frankrike.

Resan beräknas kosta cirka 24 000 kronor per person. Priset inkluderar resa, boende och mässavgift.

Det är viktigt att vara med på mässan för att knyta kontakter och få företag att göra investeringar i bostäder i Eskilstuna, enligt kommunen, som rest till Cannes flera gånger tidigare.

– Det som vårt arbete inriktat sig mest på är att få investerare att vilja investera i Eskilstuna och få fastighetsägare att vilja bygga, säger Sarita Hotti, ordförande i Stadsbyggnadsnämnden.

Ska kommunen fortsätta bygga i den takt som sker nu och klara framtida mål behövs nya investeringar och därför är fastighetsmässan en viktig plats för kommunen att vara på, enligt kommunen.

– På förra årets mässa träffade vi fastighetsbolaget Magnolia och de är i Eskilstuna och bygger nu. De har en byggkran i Eskilstuna och bygger för fullt. Vi träffade Riksbyggen och fick de intresserade av Nithammare 8 och samarbete med K-fast och så har vi etableringarna i logistikparken, säger Sarita Hotti.

Under mässan ingår Eskilstuna kommun i Stockholmsregionen, tillsammans med 18 andra kommuner. På mässan kommer regionen peka på de investeringsbehov som finns och berätta om affärsklimatet.

Fokus kommer att ligga på Stockholmsregionens omfattande marknad, konkurrenskraft och det stora antal investeringsprojekt som pågår, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– 2016 fick 480 nya bostäder startbesked i Eskilstuna och vi har en målsättning att bygga minst 400 bostäder om året. Prognosen för 2017 är att cirka 900 bostäder kommer påbörjas. För att vi ska kunna fortsätta bygga i den takten och klara framtida mål behöver vi få nya investeringar till Eskilstuna. Därför är MIPIM en viktig plats för kommunen att vara på, säger Kristina Birath, miljö- och samhällsbyggnadsdirektör, Eskilstuna kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista