Annica Edwall och Anna Frölander.
Annica Edwall och Anna Frölander. Foto: Urban Hedqvist/Sveriges Radio.

Är svenskarna ensammast i världen?

Annica Edwall: Det målas upp en dyster bild som jag inte håller med om
2:52 min

Mediakollarna Anna Frölander och Annica Edwall tipsar om allt från dokumentärer till udda seriealbum.

Anna Frölanders tips:
"Sameblod" - en film där vi får följa den samiska flickan Elle Marjas kamp för att bryta sig loss från sina samiska rötter och bli svensk. Bioaktuellfilm om identitet, förtryck och rasbiologi.

"Hjärnan darrar"- ett seriealbum av Klara Wiksten där hon i nitton serieporträtt skildrar människor som alla, på ett eller annat sätt, hamnat utanför samhällets ramar.

Annica Edwall
"The Swedish theory of love" - dokumentärfilm som tar upp frågan om vi i Sverige är ensammast i världen? Den är provocerande och lämnar kanske en del övrigt att önska vad gäller förklaringar, slutsatser och lösningar. Men den är ändå värd att ses för frågorna är viktiga. Kan ses i SVT Play.

"Vänförfrågan" - kortfilm med bland annat en bra Judi Dench. Härlig igenkänningsfaktor för alla, oavsett ålder, som någon gång provat att ta kontakt över nätet med någon man är intresserad av! Kan ses i SVT Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".