Sebastian Larsson, till vänster, är tillbaka i landslaget.
Sebastian Larsson, till vänster, är tillbaka i landslaget. Foto: Anders Wiklund/TT.

Sebastian Larsson: Gäller att jag visar vad jag går för

Sebastian Larsson: "Mer motiverad än på länge"
1:29 min

Sebastian Larsson är tillbaka i landslaget efter sin knäoperation. På lördag väntar första landskampen med förbundskapten Janne Andersson vid rodret.

– Det känns lite som att börja på noll, det gäller för mig att visa vad jag går för, säger Sebastian Larsson till Radiosporten.

I augusti opererade Sebastian Larsson ett ledband i knät men nu, sju månader senare, är han tillbaka i landslaget. VM-kvalmatchen på lördag mot Vitryssland blir hans första landskamp med Janne Andersson som förbundskapten.

– Det känns inte som att börja om, men det känns lite som att börja på noll. Det gäller för mig att visa vad jag går för och att jag förtjänar speltid, säger Sebastian Larsson till Radiosporten.

Senast 31-åringen spelade en landskamp var i juni förra året när Sverige mötte Belgien i EM. Då hade han en ganska ohotad plats i startelvan men i dag är den platsen inte lika säker.

– Under mina år i landslaget har jag fått spela mycket och det är jag tacksam över. Min tanke när jag är här är att jag vill spela men som sagt, det är upp till mig att bevisa för Janne vad jag kan och sedan får man se vad har tar för beslut.

Oscar Wendt, jämnårig med Larsson, valde att tacka nej till landslagspel inför samlingen men det är inget som mittfältaren har funderat på.

– Jag känner mig mer motiverad och sugen på länge att köra vidare och satsa hårt och ser ett antal år framför mig på den allra högsta nivån.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".