Landstingsbyggnaden i Nyköping.Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio Sörmland.
Nya landstingsarvoden spikade. Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio Sörmland.

Mediebilden av personalbristen försvårar för landstinget

HR-direktören: Ibland håller vi tillbaks på information
1:17 min

I veckan presenterade Mälardalens högskola forskning som ska hjälpa kommun och landsting i den långsiktiga rekryteringen av sjuksköterskor.

En del av forskningen visar att hur man pratar om problemen inom sjukvården i media kan ge en bild av att situationen inte går att lösa.

Solveigh Lampe är HR-direktör på landstinget Sörmland och säger att det ibland kan vara svårt att ge svar på de frågor som ställs efter rapportering där sjukvårdspersonal beskriver ohållbara situationer på grund av personalbrist.

– När vi ska försöka ge en motbild, om det har varit ett katastrofläge där vi kan se att det som ligger under ytan kanske är något annat än det som framförs, det är att det kan vara svårigheter att förmedla det, säger hon.

Från fackligt håll hörs argumentet att ett bättre löneläge kan få sjuksköterskorna att stanna. Men enligt en enkätstudie med 109 sjuksköterskor som sagt upp sig under 2015 i Sörmland och Västmanland så ligger lönen längre ner på listan över varför man valde att säga upp sig, relationen till arbetsgivaren spelade större roll.

– Jag tror att lön är väldigt enkelt att ta som argument. Vårdförbundet har drivit lön, det är inte så konstigt för det gör de fackliga organisationerna. Det är enkelt och lite lätt för då behöver man inte gå in i svårare resonemang, säger Solveig Lampe.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".