AFC Eskilstuna tränar på Tunavallen. Foto: Tobias Danielsson/Sveriges Radio.
AFC Eskilstuna tränar på Tunavallen. Foto: Tobias Danielsson/Sveriges Radio.

AFC ska spela sig in i Eskilstunabornas hjärtan

Olsson: Vi har fått ihop laget bra
3:45 min

På söndag är det allsvensk premiär för AFC Eskilstuna och då väntar Gif Sundsvall på bortaplan.

Nye tränaren i klubben, Pelle Olsson, är glad över att försäsongen varit ganska lång. Han förfogar över i stort sett helt nytt lag och nyförvärven har droppat in i en tät ström under vårvintern.

– Som tränare handlar det om att sälja in en idé och i matchen borta mot Malmö tycker jag spelarna fick ett kvitto på att det fungerar, säger han.

Det blev seger i den matchen, frukten av ett fungerande försvarsspel, men också bra anfallsspel.

– Det är klar att man spela sig till en poäng med bra försvarsspel, men det ska märkas att vi går för seger i varje match. Det är genom det vi ska vinna sörmlänningarnas hjärtan och få till bra publikstöd på Tunavallen, säger Pelle Olsson.

Omar Eddari är en av få spelare som är kvar sedan förra säsongen och han tycker inte det blivit något större skillnad i spelfilosofin med tränarbytet.

– Nej, det är i grunden detsamma, men det gäller att få alla prestera på max. Då klarar vi oss kvar i Allsvenskan, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".