Två kvinnor står vid tågrälsen
1 av 2
Linda Höckne och Minna Laitila från Stockholm tvingades övernatta i Eskilstuna efter attentatet i Stockholm på fredagseftermiddagen. Foto: Linnea Svensson/Sveriges Radio
Tågskylt
2 av 2
Tågen till och från Stockholm ställdes in under fredagen, men på lördagen var de igång igen. Foto: Linnea Svensson/Sveriges Radio
ATTENTATET I STOCKHOLM

De fastnade i Eskilstuna efter attentatet

"Jag tackar mig själv för att jag var i Malmköping"
1:12 min

Minna Latila och Linda Höckne från Stockholm tvingades övernatta i Eskilstuna på grund av attentatet i Stockholm.

På lördagsförmiddagen samlades många på Eskilstunas tågstation för att hinna med den andra avgången till Stockholm på mer än 12 timmar. 

Minna Latila och Linda Höckne från Stockholm hade varit på kurs i Malmköping och skulle egentligen åkt hem på fredagseftermiddagen. 

– Det gick inga tåg igår och det var dålig info, men vad ska man göra? Det fanns inga hyrbilar och det var för långt för taxi, så alternativet blev hotell, säger Minna Latila. 

Hur känns det att åka tillbaka till Stockholm nu? 

– Det känns väldigt obehagligt. Man vet ju inte om det kan få några följdreaktioner, men man hoppas på att det bara var ett vansinnesdåd så mn kan få komma hem till nära och kära, säger Minna Latila. 

Minna Latila kommer vara mer försiktig när hon går på Stockholms gator nu. 

– Jag kommer undvika tunnelbanan och Drottninggatan framför allt där det är så mycket folk, säger Minna Latila.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".