Gun Haglund och Marie-Louise Hegewald
Konstnärerna Gun Haglund och Marie-Louise Hegewald som ställer ut på året konstrunda i Katrineholm. Foto: Cecilia Tengmark/Sveriges Radio.

Konstrundan i Katrineholm samlar många olika material och tekniker

Gun Haglund: "Jag tror det finns ett sug att komma ut och se hur konstnären jobbar"
4:01 min

Under påskhelgen ordnar föreningen KIKK, konstnärer i Katrineholms kommun, årets konstrunda där besökare välkomnas att besöka konstnärernas ateljéer.

Ann-Louise Hegewald gör premiär i år och ställer för första gången ut sina smycken på konstrundan som pågår mellan den 14-16 april.

– I alla tider har det varit viktigt att människor får uttrycka konst, känslor och sina önskningar genom olika former. Naturen och naturliga material är den viktigaste inspirationskällan för mig och silvret har blivit mitt material,  säger Ann-Louise Hegewald. 

Tre av totalt 14 konstnärer ställer ut sina verk på konstmagasinet i Katrineholm, men de andra öppnar sina ateljéer under påskhelgen.

– Jag tror det finns ett sug att komma ut och se hur konstnären jobbar, för att komma närmare produktionen och personen, säger Gun Haglund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".