Jens Back, rektor, Anneli Lindqvist, kurator
Jens Back, rektor Långbergsskolan och Anneli Lindqvist, kurator. Foto: Katarina Wahlström/Sveriges Radio.

Långbergsskolan i Nyköping möter barnens oro efter smittan

"Eleverna är lugna, sorgsna och håller ihop"
1:19 min

Efter att ett barn i Nyköping dött av smittsam hjärnhinneinflammation i lördags, så har landstinget satt in förebyggande antibiotikabehandling till anhöriga och andra som varit i nära kontakt med de något av de två drabbade barnen.

Det handlar om ett hundratal personer, som får förebyggande antibiotikabehandling, enligt landstinget. Mer information om smittan finns på landstinget Facebook-sida, bland annat en film på somaliska. 

Nyköpings kommun satte in krisberedskap för att möta barnen i skolan och förskolan efter helgen. Jens Back, rektor på Långbergsskolan i Nyköping, säger att det har varit lugn stämning på skolan efter det som har hänt.

– Igår var det ett stort fokus på att möta barnen när det kom tillbaka efter helgen. Det var många som visste att det hade förlorat en skolkamrat och några visste inte, säger han.

– Vi har iordninggjort ett minnesrum för eleverna, dit de kunde komma under gårdagen och även idag, säger Anneli Lindqvist, kurator på Långbergsskolan i Nyköping. Där har jag träffat eleverna. Min bild av dem är att de är lugna och de är sorgsna, men de håller ihop.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".