Häktningsförhandling om sommarstugemordet.
Stort intresse för häktningsförhandlingen. Foto: Patrik Åström/Sveriges Radio

Arbogamorden: Kvinnan åtalas för en rad brott

Jessica Wenna om fler åtal mot 42-åringen
0:57 min

Den 42-åriga kvinnan som kommer att åtalas för de så kallade sommarstugemorden i Arboga åtalas också för brott hon begått under häktningstiden, berättar åklagare Jessica Wenna.

På fredag åtalas en 42-årig kvinna och hennes 19-årige sambo från Eskilstuna för de uppmärksammade sommarstugemorden i Arboga 2015 och 2016.

19-åringen kommer att åtalas för mordet på kvinnans pappa och mordförsöket på kvinnans mamma, men kvinnans åtalspunkter är betydligt fler.

Förutom de två morden på pappan och kvinnans dåvarande make och mordförsöket på hennes mamma kommer hon bland annat åtalas för att ha hotat förhörsledarna i polisförhören, försökt muta personal på häktet och försökt förmå ytterligare tre personer att utföra mord åt henne.

Det uppger åklagare Jessica Wenna.

– Här har vi gjort en bedömning att de här brotten har en betydelse för den utredning kring de grövre brotten vi gör, säger Jessica Wenna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".