Den 42-åriga kvinnan som är misstänkt för två mord och ett mordförsök.
Foto: Anders Wiklund/TT. Foto: Anders Wiklund/TT.

42-åringen nekade till stämpling till mord

Den 42-åriga Eskilstunakvinna, som är åtalad för i huvudsak två mord och ett mordförsök, nekar till brott. Hon sa i Västmanlands tingsrätt idag att hon också nekar till stämpling till mord.

Rättegångens första dagar, av sammanlagt 23 planerade, ägnas åt kvinnans makes död i Hjälmaren i augusti 2015.

Maken hittades död vid en brygga vid kvinnans föräldrars sommarstuga och hon anklagas för att själv eller tillsammans med andra ha dödat honom.

Kvinnan nekar också till att ha förfalskat en livförsäkring med syfte att efter hans död begära ut pengarna.

Hon hävdar att hon skrev den tillsammans med honom och att det förekom att hon gjorde saker i hans namn och använde hans mejladress.

Åklagare Johan Fahlander frågade under förmiddagen idag om hennes relation med mannen. Hon påstår att han hade drogproblem och hade varit aggressiv. När hon berättade om påstådda drogproblem bröt den 42-åriga kvinnan ihop i tårar.

42-åringen har dock aldrig sett maken ta droger. Enligt henne dog maken i en tragisk drunkningsolycka och hon nekar helt och hållet till brott. 

Kvinnan frågades ut om det hot som anhöriga uppger att hon ska ha riktat mot tidigare maken och hon menade att hon varit ironisk.

– Det här var enbart ironi för att jag skulle överleva den psykiska pressen som jag levde under, säger kvinnan.

Åklagaren frågade vidare om åtalet som gäller stämpling till mord 2014. Anhöriga till 42-åringen har i polisförhör sagt att hon uppmanat dem att döda maken.

– Jag har aldrig stämplat någon till mord.

I tisdags, och även idag, pressades kvinnan i rätten om sin ekonomi. Åklagaren Johan Fahlander vill med förhören om ekonomin visa att det, enligt honom, finnas ett ekonomiskt motiv bakom mannens död.

Med förhören om hennes relation med sin tidigare make vill åklagaren försöka bevisa att hon hade intresse av att bli av med honom.

Senare idag väntas kvinnan förhöras om sin version om kvällen den 7 augusti 2015 och dagen efter då hennes make hittades död.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".