Fem åtalade för dumpning av giftigt avfall

Flera personer på ett stort renhållningsföretag har åtalats misstänkta för att ha dumpat tusen ton cancerframkallande avfall vid ett skyddsområde för vattentäkt i Eskilstuna. Åklagare betecknar miljöbrottet som grovt.
Enligt åklagaren Christer Pettersson ska en chef på före detta Sellbergs tagit emot giftigt avfall på en tomt han själv äger intill en grundvattentäkt. Totalt rör det sig om hundrafemtio lastbilslass på sammanlagt tusen ton, som ska ha dumpats utan tillstånd. Sellbergs och tre av företagets chefer åtalas för grovt miljöbrott. Åklagaren åtalar också två personer från ett företag som fått sitt avfall dumpat av Sellbergs, och som enligt åklagaren känt till att Sellbergs inte haft tillstånd för avfalllsdumpningen. Dumpningen av det giftiga avfallet har pågått under i fyra år och enligt åklagare Christer Pettersson har syftet varit ekonomiskt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista