Det pyr och ryker fortfarande kraftigt från avfallshögarna på Lilla Nyby.
En dag efter branden på återvinningsstationen Lilla Nyby i Eskilstuna så pyr och ryker det fortfarande kraftigt. Foto: Vesa Hiltula, Energi och Miljö.

Det brinner fortfarande vid Lilla Nyby i Eskilstuna

Det brinner fortfarande vid återvinningsstationen Lilla Nyby i Eskilstuna och bolaget Eskilstuna och Strängnäs energi tror att det kommer att brinna i ytterligare tre dagar.

Den omfattande branden startade i en av avfallshögarna igår förmiddag och det har brunnit sedan dess. En stor rökpelare steg upp mot himlen och den kunde ses flera kilometer därifrån.

Vesa Hiltula, chef för återvinningen, säger att branden minskar i omfattning nu och att räddningstjänsten är på plats för att bevaka branden så att den inte sprids.

Bolaget kommer att ha stängt över helgen och kanske kan öppna igen efter det. Nya bedömningar ska göras på söndag.

Det är fortfarande inte helt säkert utrett varför det började brinna, men energibolaget ska utreda detta senare, säger Vesa Hiltula som tror att avfall har självantänt i det torra vädret.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".