Sexåriga Lillie-Anne lämnades ensam vid vägkanten

1:00 min

När Sofia Näslund i Strängnäs kom från jobbet en fredag i juli för att hämta sin 6-åriga dotter från fritids fick hon en chock. Fritidshemmet hade stängt och personalen hade lämnat hennes sexåriga dotter ensam kvar vid vägkanten.

– Jag blev först väldigt förvånad för hon brukar inte stå ute vid vägen, säger Sofia Näslund.

När hon kom fram till sin dotter Lillie-Anne utanför fritids var alla dörrar låsta och ingen inom synhåll. Sofia Näslund försökte nå både fritidspersonalen och rektorn men fick inget svar.

Lillie-Anne klev rätt ut i vägen när hon såg sin mamma komma. Och efteråt har hon pratat mycket om händelsen.

– Lillie-Anne tycker att det är olustigt, hon tyckte inte det var så roligt att stå där ute i regnet. Hon kände sig väldigt ensam, för det fanns ju ingen annan på hela vägen, säger Sofia Näslund.

Hon har låtit Lillie-Anne stanna hemma hela veckan och har anmält händelsen till Strängnäs kommun. 

Michael Martinsson, tillförordnad utbildningschef i Strängnäs kommun, har tackat nej till att bli intervjuad så länge utredningen pågår.

Han hänvisar till de uttalanden han tidigare gjort i Eskilstuna-Kuriren, där säger han att det är rätt av Sofia Näslund att anmäla händelsen till kommunen. "Fritidshemmen har ett tillsynansvar. Om man inte har kommit överens om något annat ska inte barnen gå hem själva", säger Michael Martinsson.