Angelina Pavanelli.
1 av 2
Angelina Pavanelli. Foto: Maria Eberfors.

Ingen finalplats för Pavanelli i P4 Nästa-finalen 2017

Idag offentliggjordes de åtta finalisterna i musiktävlingen P4 Nästa. 21-åriga Angelina Pavanelli från Kvicksund gick inte vidare.

Hon vann den sörmländska delen av P4 Nästa i slutet av maj, men idag kom beskedet - hon ställs utanför. 

Finalisterna utgör en bred musikalisk blandning. Allt från röststark gospelpop, rungande rock och storstadspräglad elektronika till rootsig country och mjuk världspop. Den 26 augusti tävlar artisterna live i Linköping och i direktsändning i P4.

Den låt som vinner P4 Nästa spelas sedan regelbundet en period i Sveriges största radiokanal P4 och får en tid efter finalen också en utmanarchans till Svensktoppen.

Finalisterna i P4 Nästa 2017 är:

 • "Kumpaner (Vi är som)" – Stiko Per Larsson (P4 Dalarna)
 • "That´s when we all come falling down" – MIAH (P4 Jönköping)
 • "Drive" – Chris L Svensson (P4 Kristianstad)
 • "If this is love" – Sisanda (P4 Jämtland)
 • "On and on" – Frontback (P4 Kronoberg)
 • "Skyskrapor" – Maija HomHom (P4 Stockholm)
 • "Friday night club escape" – Michi (P4 Malmöhus)
 • "Since" – Jo' & Eliah (P4 Uppland)

Juryn som valde ut de åtta finalisterna bestod av P4:s musikredaktörer Kerstin Behrendtz, Germund Stenhag och Rita Jernqvist, finalproducenten Anders Olsson, Svensktoppens programledare Carolina Norén och juryordförande Maths Broborg.

Final 26 augusti i Linköping

Finalen av P4 Nästa 2017 avgörs dels av publikens röster via sms, dels av den jury som är på plats och röstar under direktsändningen. Röster och jurypoäng omvandlas i nya poäng utifrån inbördes placering och vägs samman till ett gemensamt resultat. Publiken och juryn har lika många omvandlade poäng att fördela.

Den 26 augusti tävlar de åtta finalisterna live i Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress under Linköpings stadsfest och i direktsändning i P4 innan vinnaren av P4 Nästa 2017 utses.

Så fungerar röstningen

Om du vill sms-rösta i P4 Nästa är kostnaden 3 kr/röst + eventuell trafikavgift. Du kan rösta max 10 ggr/abonnemang/röstningsomgång. Det antal röster du bidrar med registreras i röstningssystemet under förutsättning att du angett rätt röstningsnummer och -prefix när du röstade. Notera att det inte ska vara något mellanslag i prefixet p4nästa.

För att få ett svarsmeddelande som bekräftar att din röst registrerats behöver ditt telefonnummer vara kopplat till en betaltjänst som t ex WyWallet som hanterar kostnaden för svarsmeddelandet. Din röst räknas även om du inte får något svarsmeddelande.

Om P4 Nästa

 • P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. I tävlingen är den inspelade låten central men tävlingsbidrag ska också kunna framföras live med den artist eller grupp som medverkar på inspelningen.
 • P4 Nästas lokala finaler sker via P4:s 25 lokala kanaler inför publik under våren och sommaren. I samband med den lokala finalen avgör publiken tillsammans med jurygrupper, genom röstning och sammanvägda poäng, vilka bidrag som blir lokala vinnare.
 • I början av augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 under riksfinalen där en slutlig vinnare utses. Den låt som vinner P4 Nästa spelas också regelbundet i P4 och får en tid efter finalen en utmanarchans i Svensktoppen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".