Förhöjd säkerhet vid Mälarsjukhuset

2:14 min

Både polisen och sjukvården har höjt säkerheten vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna efter två grova brott i Eskilstuna under helgen.

Bakgrunden är att en man i fredags kväll fördes till sjukhuset för allvarliga skador efter en knivskärning i Nyfors och efter att en man sköts i benet i Fröslunda natten till lördag. Båda vårdas på sjukhuset.

Polisen vill inte gå in på detaljer, men sannolikt finns en hotbild i de båda fallen. Polisen bekräftar att man har personal på sjukhuset.

– Ja vi är där, säger Dennis Ejdvinsson, vakthavande befäl vid polisens länskommunikationscentral, LKC.

Den tjänstgörande klinikchefen på sjukhuset fattade beslut om att kalla in väktare i fredags för personalens säkerhet, säger Maria E Karlsson, kommunikationsdirektör vid landstinget.

Och när P4 Sörmland ringer ortopedkliniken säger personal att det är besöksförbud.

En 18-åring knivskars svårt i Nyfors vid 22-tiden på fredagen och polisen söker efter tre gärningsmän.

Polisen uppgav till P4 Sörmland på lördagen att vårdpersonalen på Mälarsjukhuset är orolig för att det kan finnas en hotbild mot den knivskurne mannen och att skottlossningen i Fröslunda natten till lördag kan handla om en uppgörelse i kriminella kretsar, enligt polisen.

Birgit Kindahl från Eskilstuna skulle besöka sin man på ortopeden i eftermiddag, men kan inte göra det nu eftersom det är besöksförbud.

– Det är naturligtvis bra att man värnar om alla säkerhet, men det är lite ledsamt att inte kunna besöka honom. Han hade sett fram emot det här besöket och han blev besviken och det förstår jag att andra patienter också blir. Det är jättetrist att ligga där. Det händer inget och man får inga besök, säger hon.