Sommarserie

I hängmattan med Carin Gerhardsen

31 min

Hon är deckardrottningen som gjort sig känd för Hammarbyserien. Nu jobbar Carin Gerhardsen på nästa roman.

Carin Gerhardsen har mördat en person i Katrineholm. Det var i hennes första bok Pepparkakshuset. Den kom ut 2008 och utspelar sig till stora delar i Katrineholm. Personen som hon tog livet av bodde på gården där Carin växte upp.

1992 skrev hon sin första bok, en filosofisk idéroman. Den gavs ut, men blev inte den succé som hon hoppats, så hon fortsatte sitt jobb inom IT-världen. 15 år senare övertalade Carins man henne att satsa på skrivandet.

Det är för Hammarbyserien många känner henne. En deckarserie om polisen Conny Sjöberg och hans kollegor. Det har totalt blivit åtta böcker. Den sista, som fick sätta punkt för serien, heter Falleri fallera falleralla och kom ut 2015.

Katrineholms egen deckardrottning blev utsedd till ambassadör för kommunen 2015.

– Det är ett livstidsstraff eller något som jag kommer att vara under resten av livet, så tolkar jag det ärofyllda uppdraget, säger Carin.

Nu skriver hon på två projekt parallellt. En ungdomsthriller där hon arbetar tillsammans med en författarkollega och på egen hand skriver hon på en vuxenthriller. Det är en fristående roman som väntas komma ut under 2018.

I vår intervjuserie "I hängmattan" träffar Kerstin Svenson kända sommar-sörmlänningar.