Sommarstugemorden: Advokaterna kräver drygt åtta miljoner

Advokaterna i fallet med sommarstugemorden kräver tillsammans drygt 8 miljoner kronor i ersättning av staten. Det rapporterar SVT Nyheter Västmanland.

I ett mejl till tingsrätten skriver åklagare Jessica Wenna att hon har den största förståelsen för att ärendet krävt ett stort antal timmar. ”Utredningen består av en stor mängd handlingar och av personer och omständigheter som jag förstår kan kräva tid”.

Men åklagaren ifrågasätter två kostnadsräkningar: Försvarsadvokat Amanda Hikes och målsägandebiträdets Susanna Cleves

Amanda Hikes menar att hon lagt ner väldigt mycket arbete. Bland annat har den mordåtalade kvinnan skrivit över 1000 sidor brev till henne innan huvudförhandlingen, och inför varje förhandlingsdag kom hon med ytterligare skrivelser, krav och frågeställningar.

Vilken ersättning de får kommer att framgå i domen Västmanlands tingsrätt meddelar den 21 augusti.

En 42-årig kvinna och en man i 20-årsåldern från Eskilstuna är åtalade för bland annat mord och mordförsök på kvinnans föräldrar i en sommarstuga utanför Arboga i augusti förra året och kvinnan är åtalad för mord på sin dåvarande make vid samma sommarstuga året före. Kvinnan nekar till brott, men mannen har erkänt.

Tingsrätten kom i somras kommit fram till att de är skyldiga och Rättsmedicinalverket har kommit fram till att de inte är allvarligt psykiskt stöda. På måndag ska tingsrätten meddela vilket straff de ska få.

Kvinnan riskerar livstids fängelse och mannen ett flerårigt fängelsestraff.