Polisbil med blåljus.
Foto: Johan Nilsson/TT

Ingen gripen för skottlossning i Eskilstuna

Polisen: Det finns inga misstänkta
1:11 min

Polisen fortsätter utredningen om de anmälningar som gjordes igår om skottlossning i Skiftinge i Eskilstuna. Men hittills finns ingen som styrker att någon försökt döda någon annan.

Men enligt vittnesuppgifter ska två personer på en moped skjutit mot en bil med personer i.

– Det finns inga misstänkta i nuläget, med min erfarenhet som utredare så ser inte jag särskilt ljust på att vi kommer lyckas om vi inte får någon teknisk bevisning, säger Benny Ljungkvist vid polisen i Eskilstuna.

Varför?

– Detta med tanke på tidigare händelser där kriminella killar varit inblandade då de inte varit intresserade av att prata. Vittnen har sett detta på avstånd och dom kan inte identifiera de personer som setts lämna platsen.

På platsen hittade polisen hylsor. Ärendet rubriceras som grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan.

– Vi har ingen målsägare och för att det ska vara mordförsök måste det finnas ett brottsoffer som är träffad eller att vapnet har riktats mot någon och dom omständigheterna känner vi inte till i detta nu i alla fall, säger Benny Ljungkvist.

Flera personer i stadsdelen Skiftinge centrum i Eskilstuna slog larm om skottlossning sedan de hört höga smällar på tisdagen. Polisen ryckte ut till området med en rad enheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".