Europas Anna Nordqvist i Solheim cup.
Anna Nordqvist var besviken. Foto: Charlie Neibergall/TT.

USA vann Solheim cup - Nordqvist storspelade

I Solheim cup i USA förlorade Europas damer med anna Nordqvist mot USA. Anna Nordqvist storspelade, men det räckte inte ända fram

Amerikanskan Angel Yin och Karine Icher, Frankrike, delade den femte singelmatchen av tolv och USA har ointagliga 13,5-9,5 i totaltställningen.

– Jag är stolt över tjejerna, säger USA:s kapten Juli Inkster till NBC.

Det gick utför för Europa - nederlagstippat redan inför lagtävlingen på amerikansk mark i delstaten Iowa - direkt under den avslutande dagen av årets Solheim Cup.

Europaettan Anna Nordqvist ledde med 5-1 efter nio hål mot USA:s Lexi Thompson. Men singelmatchen slutade i att Nordqvist tvingades rädda matchen för en delning på det avslutande 18:e hålet sedan Thompson vunnit fem hål från hål 10 till 16.

Nordqvist och Thompson spelade in ett halvt poäng till respektive lag.

– Jag har inga ord. Jag är helt utmattad, sade en märkbart besviken Nordqvist, som var sjuk i körtelfeber inför tävlingen, till amerikanska NBC.

Trots sjukdomsproblemen så har den 30-åriga svenskan, som är rankad 13 i världen, imponerat. Nordqvist spelade in tre Europapoäng under de två första speldagarna.

Svenska Madelene Sagström vann sin singelmatch mot amerikanskan Austin Ernst redan efter 16 spelade hål.

USA, som även vann i Tyskland för två år sedan, vinner preliminärt årets tävling med totalpoängen 16,5-11,5.

Tävlingen pågår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".