Man sitter i en kur och blickar ut mot en grön fotbollsplan. Foto. Annizeth Åberg/Sveriges Radio.
1 av 2
Vedran Benca i Värmbol. Foto: Annizeth Åberg/Sveriges Radio.
Man klipper en fotbollsplan med gräsklippare. Foto: Annizeth Åberg/Sveriges Radio.
2 av 2
Tillfälliga läktare har hyrts in för mötet mellan Värmbol och AIK i Svenska cupen. Foto: Annizeth Åberg/Sveriges Radio.

Värmbol-anfallaren om mötet med AIK: Äntligen!

Fotbollsfest och publikrekord väntas ikväll
2:09 min

Division två-laget Värmbol FC från Katrineholm tar emot allsvenska AIK på hemmaplan i ett möte i Svenska cupen.

– Äntligen får man möta ett allsvenskt lag. När man var yngre hade man höga ambitioner att spela högre upp och sen har man inte fått den chansen tidigare, men nu får man den mot just ett av Sveriges kanske bästa fotbollslag, säger Vedran Benca.

AIK-supportrar väntas komma från Stockholm, men det allsvenska laget har supportrar i hela landet, så även i Katrineholm och till och med i Värmbol FC.

– Jag vet ju att det är några i laget som hejar på AIK så de kommer nog tycka att det är riktigt häftigt att få möta dem.

Det snackas fotbollsfest och publikrekord.

– När vi fyllde femtio år så hade vi Tv-laget här 1977, 15 juni, 2445 personer var här då, säger Christer Hellqvist, evenemangsansvarig på Värmbol FC.

Vad tror du om chansen att slå det?

– Jag tror vi gör det. Skulle jag gissa blir det 2600-2700.

Hur känns det då att spela för en sån publik, Vedran Benca?

– Jag tror det kommer vara jättekul! Jag tror det kommer att trigga en att göra sitt bästa, ännu mer. Det är lite klurigt att jämföra med när det är vanligtvis är 200 personer här, som oftast är släkt och vänner. Det ska bli jättehäftigt!

Men en vinst? Ja det skulle vara en skräll eftersom division två-laget ligger tia i tabellen med fler förluster än vinster.

– Om man tar en gammal klyscha så kan motivation slå klass, man har sett och hört det förut. Men det är klart att jag tror att vi har en chans men det blir ju väldigt tufft, säger Vedran Benca.

Förutom pojkdrömmar som besannas och publikrekord som utmanas så tror evenemangsansvarig Christer Hellqvist att matchen kan betyda en del för fotbollen i Katrineholm.

– Det är en "push" för alla våra spelar att ställas mot de spelarna som de ser på tv. Förhoppningsvis så skapar det ett intresse hos yngre när sådana matcher kommer till stan, det är ju inte så ofta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".