We change i Eskilstuna
Inspiratörer och gymnasieelever möttes på Lokomotivet i Eskilstuna under onsdagen. Från vänster: Elin Andersson, Björn Fondén, Evyn Redar, Kajsa Eriksson. Foto: Cecilia Tengmark/ Sveriges Radio.

We Change inspirerar unga i Eskilstuna

Hållbarhetsinspiratör: Vi vill hjälpa unga att vända sin oro till en kraft framåt
2:03 min

Idag och imorgon samlas gymnasieelever i Eskilstuna på inspirationsdagar om hållbar utveckling.

Bakom initiativet står "We Change" - en hållbarhetssatsning som syftar till att inspirera och inkludera unga i arbetet med hållbar utveckling i världen.

Under onsdagsförmiddagen fick elever från Rinmangymnasiet, Rekarnegymnasiet och NTI-gymnasiet bland annat träffa chefer från flera svenska storföretag, för att höra hur de arbetar mot en mer hållbar värld.

– Det finns en väldigt stor oro bland unga idag för framtiden, för klimatförändringarna och för jobb och bostad, och vi vill skapa en mötesplats, en plattform där ungdomar kan göra om den här oron till en kraft att arbeta framåt, säger Björn Fondén, en av föredragshållarna från We Change.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".