Sedlar. Fredrik Sandberg/TT.
Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Politiker: Inget fel i uppgörelse med Ellfolk bygg

Teknik- och servicenämnden i Strängnäs gjorde inget fel när den fattade beslut om en ekonomisk uppgörelse med Ellfolk bygg efter arbetena med sporthallen i Mariefred 2014-2015. Det anser Sixten Skullman, ordförande i nämnden.

När Strängnäs Fastighetsbolag i början av året inte ville betala fakturor som Ellfolk skickat till kommunen efter arbeten med sporthallen på Hammarens IP i Mariefred 2014-2015 hamnade frågan både hos Kronofogdemyndigheten och tingsrätten.

Ellfolk ville ha betalt för två fakturor på ca 700 000 kronor. Men för att undvika en lång process i tingsrätten ledde det hela fram till en uppgörelse.

Beslutet i teknik- och servicenämnden i april blev att kommunen skulle betala 300 000 kronor till Ellfolk bygg.

Men kommunens revisorer hävdar att politikerna i nämnden klubbade igenom en uppgörelsen, som hade gjorts några dagar tidigare, på sammanträdet den 25 april utan att frågan formellt fanns med på dagordningen och att uppgörelsen inte hade förankrats hos Strängnäs Fastighetsbolag som ansvarade för attestering av fakturor och som bestred fakturorna tidigare i år.

"SFAB har hela tiden varit välinformerad och bistått med praktiska råd"

Teknik- och servicenämndens ordförande, Sixten Skullman (M) anser att politikerna i nämnden inte gjorde något formellt fel när nämnden fattade beslut om uppgörelsen.

Han hävdar i ett förlag till svar till Kommunrevisorerna, som nämnden inom kort ska fatta beslut om, att uppgörelsen var förankrad genom "täta kontakter" med Strängnäs fastighetsbolag. 

På frågan om vilken information ledamöterna i nämnden fått är svaret från Sixten Skullman att "utrymmet för löpande information till ledamöterna var begränsad", men att han som ordförande fått löpande information och att nämnden fattade ett enigt beslut om uppgörelsen.

Innan nämden fattade beslut fick nämnden en grundlig
genomgång av bakgrunden där frågor ställdes och besvarades, enligt Sixten Skullman, som menar att beslutet fattades av en enig nämnd.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".