Karin Lundgren
Karin Lundgren, en av de arbetsförmedlare som arbetar i projektet UngKOMP i Oxelösund.

Nytt projekt i Oxelösund mot långtidsarbetslöshet

Karin Lundgren, arbetsförmedlare: Alla ska vara med och alla har en plats
1:43 min

Långtidsarbetslösheten bland ungdomar i Oxelösund ska motverkas genom projektet Ungkomp, som nu startat i kommunen.

Ungkomp står för Ung kompetens och är ett samarbete mellan arbetsförmedlingen och kommuner för att minska och försöka förhindra långtidsarbetslöshet bland ungdomarna. 

Arbetslösheten bland ungdomar mellan 18-24 år i Oxelösund är näst högst i länet med 17,6 procent - och det är på orter med relativt hög ungdomsarbetslöshet som det här samarbetet mellan kommunerna och arbetsförmedlingen sker. Ung Komp finns på 19 orter i landet, bland annat i Eskilstuna och även i Katrineholm startar projektet nu i höst.

Det handlar om att kunna hjälpa varje person utifrån de önskemål och förutsättningar som finns. Ett multikompetent team finns på plats och består förutom av arbetsförmedlare också bland annat av studie/yrkesvägledare, arbetspsykolog och ungdomscoach. Karin Lundgren är en av de arbetsförmedlare som arbetar med projektet:

- Man ska kunna få hjälp med sitt ärende på plats och vi löser det utifrån ungdomens egen situation. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".