Anna Kinberg Batra.
1 av 2
Kommunala moderater i Sörmland stöttar Anna Kinberg Batras beslut att avgå. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Anna af Sillén.
2 av 2
Anna af Sillén, oppositionsråd och gruppledare för Moderaterna i Nyköping, tycker att det var rätt av Anna Kinberg Batra att avgå som partiledare. Foto: Privat.

Kommunala moderater stöttar Kinberg Batras beslut att avgå

Anna af Sillén, Nyköping: Det var rätt beslut
2:02 min

Anna Kinberg Batras beslut att avgå kommer inte att påverka valrörelsen negativt, tror Daniel Portnoff, kommunalråd i Trosa och lokal gruppledare för Moderaterna.

– Jag är inte så bekymrad över att en ny partiledare ska väljas. Det viktiga nu är att partiet, och alla vi som är aktiva, ägnar oss åt att fortsätta prata med väljare, föra ut den moderata politiken, och inte ta paus i att byta ut den här regeringen, säger han. 

Det var under torsdagen som också Moderaterna i Sörmland meddelade att de krävde partiledaren Anna Kinberg Batras avgång. Då sa ordföranden för Moderaterna i Sörmland, Erik Bengtzboe, att "Förtroendet är förbrukat och Moderaterna behöver en riktning och en ny partiledare för att ta oss ur krisen". 

Anna af Sillén är oppositionsråd i Nyköping och lokal gruppledare för Moderaterna:

– Jag känner mig trygg i att vi nu hittar fotfästet och kan jobba vidare framåt. Nu måste det handla om politikens innehåll, vilka våra idéer är och vilka våra lösningar är. Det kan jag tala för alla moderater, tror jag, att det är det vi längtar efter att få göra, säger hon. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".