Ulf Kristersson
Foto: Claudio Bresciani/TT

M i Sörmland vill se Kristersson som partiledare

Moderaterna i Sörmland föreslår Strängnäsbon Ulf Kristersson som nästa partiledare för Moderaterna efter Anna Kinberg Batra.

Tidigare under måndagen nominerade även Norrbotten och Västerbotten Kristersson till partiledarposten.

Ulf Kristersson är i dag ekonomisk-politisk talesperson för Moderaterna och tillhör förhandsfavoriterna till att efterträda Anna Kinberg Batra.

Kristersson är 53 år, har rötterna i Torshälla där han växte upp. Han var tidigare kommunalråd i Strängnäs och var också socialförsäkringsminister i den borgerliga alliansregeringen.

Edward Riedl, andre vice partiordförande för Moderaterna i Västerbotten, säger att Kristersson är den som är bäst lämpad att ena partiet inför valet nästa år och att han är bra på att kommunicera.

– Vi bedömer att Ulf Kristersson är bäst lämpad – med ett år kvar till valet – att ena vårt parti och leda oss fram till valseger. Han är inte minst duktig på att lyssna in många. Han tillåter högt till tak och är väldigt duktig kommunikativt, säger Edward Riedl.

Valberedningen kommer ta emot förslag på efterträdare till Anna Kinberg Batra fram till den 12 september.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".